ingyenes webstatisztika


 Dr. Young: A marihuána és a mentális betegségek viszonyáról

A marihuána-fogyasztás mentális betegségekhez vezethet.

A tinédzserek, a depresszió és a marihuána együtt veszélyes egyveleget alkotnak. A Fehér Ház jelentése szerint függőséghez, mentális betegségekhez, öngyilkos gondolatok kialakulásához vezetnek.

Azoknál a tinédzsereknél akik depresszióban szenvedtek, kétszer akkora volt az esélye, hogy az illető marihuánát szívott, mint azoknál a tinédzsereknél, akikről nem jelentették, hogy depresszióban szenvedtek: 25 százalék, szemben 12 százalékkal. Tehát a marihuana depressziót okozhat, és okoz sok esetben. Ezt a Fehér Ház állapította meg az amerikai Nemzeti Drog Ellenőrzési Politika kapcsán.

Sokkal nagyobb jelentőségű problémával állunk szemben a marihuána függőséggel kapcsolatban, mint ahogyan azt a kultúránk 20 éven keresztül gondolta" - nyilatkozta John Walters, a program igazgatója. „A múltban azt hittük, hogy ez csak egy fiatalos hóbort vagy kísérletezés, amit majd úgyis kinőnek a gyerekek!"

Walters azt nyilatkozta egy interjúban, hogy a marihuána sokkal komolyabb problémákhoz vezethet mint azt gondolnánk.

A jelentés szerint például, a marihuána-fogyasztás 40 százalékkal emeli meg a mentális betegségek kialakulásának esélyét. Azoknál a tinédzsereknél, akik legalább havi egy marihuánás cigit szívnak el, egyéves periódusra kivetítve háromszor akkora az esélye az öngyilkos gondolatoknak, mint azoknál, akik nem használnak drogot.

A jelentésben más kutatások eredményeire is hivatkoznak. Vannak olyan kutatások, amelyek szerint azoknál a tiniknél, akik depressziós állapotban szívnak marihuánát, kétszer akkora az esélye a függőség vagy szenvedélybetegség kialakulásának, mint kortársaiknál - ez 8 százalékot jelent szemben a 3 százalékkal.

Gyerekekkel foglalkozó szakértők szerint a marihuana a legkárosabb drogok közé tartozik.

A marihuána és fő kémiai összetevője, a THC (tetrahidrokannabinol)savasító hatású, és tönkreteheti a sejteket; főleg az agysejteket pusztítja. A marihuána nem megoldás (!) a fizikai betegségekre, illetve az érzelmi problémákra. A megoldás a lúgosítás, a méregtelenítés: a lúgos életmód és étrend.

„Nagyon sok gyereket láttam, akiknek életére negatív hatással volt a marihuána, és akik a marihuána miatt letértek a helyes ösvényről" - jegyezte meg Elizabeth Stanley-Salazar, a kamaszokkal foglalkozó Phoenixi Gondozóközpont igazgatója. „A marihuána olyan, mint az orosz rulett. Rengeteg hatása lehet: érzelmi, pszichológiai, biológiai. Nem lehet megjósolni, hogy milyen negatív hatással lesz a gyerekre".

A Drog Ellenőrzési Hivatal körülbelül egy tucat marihuána-fogyasztással foglalkozó tanulmányt vett nagyító alá. Többek között a Kórellenőrzési és -megelőzési Szövetségi Központ, illetve a Drogfüggőségi és Mentális Egészségügyi Szolgálat tanulmányait.

A Drog Ellenőrzési Hivatal szerint a tinik marihuána-fogyasztása 25 százalékkal csökkent 2001 óta. Mintegy 2,3 millióra csökkent azon gyerekek száma, akik legalább havi egy marihuánás cigit szívnak.

Miközben ez a visszaesés bizakodásra ad okot, addig Walters felhívta a szülőket, hogy figyeljék az esetleges drogfogyasztás, illetve depresszió jeleit.

„Itt nem lehet elnézőnek lenni, úgy tenni, mintha nem is látnánk, hogy gyermekünk igénytelen lesz, visszavonul a családtól, érdektelenséget mutat a napi tevékenységekkel kapcsolatban" - figyelmeztetett Walters. „Járjon a probléma végére!"

A marihuána-fogyasztás nem növeli a szervezet lúgos állapotát, nem vérképző, nem tisztítja a vért. Épp ezért abban sem segít, hogy megőrizzük szervezetünk eredetileg lúgos állapotát. „Ha látná, hogy hogyan néz ki egy marihuánás vére, akkor eszébe sem jutna többet a marihuánához nyúlni! A vér leginkább egy háborús övezethez hasonlít. Fontosnak tartom, hogy mindenki megértse: az élet, illetve a halál a vérben kezdődik

Megfigyeléseim szerint a marihuánában található savak roncsolják az egészséges vért, mintegy 8-12 órára megbénítják a fehérvérsejtek normális aktivitását"

A lúgos életmód és a méregtelenítés, a szövetek kitisztítása  lúgosító étrendkiegészítőkkel segít az elvesztett egyensúly helyreállításába és a függőség kezelésében.

Dr. Robert O. YoungSitemap
Keresőguru.hu