ingyenes webstatisztika


 A négy fő elem


Négy étel-, illetve tápanyagcsoport van, amelyek elengedhetetlenek az egészséges élethez és hozzásegítenek ahhoz, hogy hosszabb és egészségesebb életet élhessünk. Ezt fedi le a „COWS"-program (angolul = tehenek).


1. C = klorofill (chlorophyll), agyag (clay) és tisztítás (cleanse). 
2. O = olaj (oil) és oxigén (oxygen) 
3. W = lúgos víz (water).
4. S = só (salt), az alvás (sleep) és a napfény (sunshine)

Mindegyikük elképesztő csodákra képes, és össze sem hasonlíthatók a kémiai alapú gyógyszerkészítményekkel, amelyekkel az orvos bombázza az embert. Előnyük, hogy teljesen természetesek. Semmilyen rejtett mellékhatásuk sincs, ami veszélyt jelentene az egészségre.

1) Klorofill - A klorofill, a központi atomját kivéve, megegyezik a hemoglobinnal, a vérünk molekulájával. Dr. Young kutatásai szerint azöld ételek, illetve a zöld italok fogyasztásával bevitt klorofillnak köszönhetően, a vörösvérsejtek minősége és mennyisége is javul. A CBS amerikai tévétársaság orvosi tesztje szerint a klorofill hatására a vörösvérsejtek száma és a hemoglobin száma növekedést mutatott az egészséges tartományokban. 

2) Olajok - A telítetlen olajok elengedhetetlenek az egészséges sejtfalképződésben, egyfajta kenőanyagként is szolgálnak az ízületek számára, és felveszik a harcot az anyagcserés és az étrendünkkel a szervezetbe kerüéke egyébként 7,365.

Itt hangsúlyoznánk, hogy határozottan nem a hagyomásnyos konyhasóról vagy akár a tengeri sóról lenne szó, inkább olyan sókról, amik nem hőkezeltek, fertőtlenítetteklt savak ellen. Dr. Young az olajok változatos skáláját ajánlja, az Omega 1-től az Omega 9-ig. A telítetlen savak forrásai: kender, len, borágó, olíva, avokádó, mandula, kankalin, dió, szezám, hidegvízi hal. Dr. Young napi 100 ml vagy 2-3 uncia olaj fogyasztását javasolja.

3) Víz - Dr. Young szerint csak egyetlen fajta vizet szabad meginni, amelynek pH értéke 9,5, az ORP értéke pedig -250 mV. Dr. Young azt javasolja, hogy 20 testsúly-kilogrammonként legalább 1 litert fogyasszon az ember.

4) Só - E nélkül nem lenne élet. Létfontosságú a testfolyadékok szempontjából, segít fenntartani az elektromos vezetőképességet. A sejtek között energiát szállító elektronoknak elengedhetetlen. Dr. Young szerint egy embernek minden 5 testsúly-kilogramm után 1 gramm tengeri sót kellene fogyasztania naponta. Fontosnak tartja még a magnézium, kálium és kalcium-bikarbonát bevitelét is. Ezekkel a szervezet lúgossága a 7,2 pH-t is elérheti. A szervezet ideális pH ért, vagy nem mentek át más mesterséges eljáráson. Mint pl.: a Himalája só, aminek a napi fogysztása határozottan javasolt és nincsen egészégkárosító hatása.Sitemap
Keresőguru.hu