ingyenes webstatisztika


 Az elsavasodás teljesen természetes...  

a halál után!

Teljesen természetes egy test elsavasodása és a mikroorganizmusok elszaporodása akkor, amikor az élet véget ér.

A test a halál után automatikusan savassá válik. Ahogy a légzés leáll, az oxigénszint lecsökken, és egy anaerob (oxigénmentes) környezet jön létre; ebben el tudnak szaporodni a mikroorganizmusok.

A mikroorganizmusok normális esetben is jelen vannak az emberi testben, mert az egyik nagy feladatuk, hogy a test halála után a lebontást elvégezzék. A mikroorganizmusok arra valók, hogy lebontsák a holttesteket. A biológusok ezt a szén ciklusának hívják. Szó szerint ezt jelenti a „porból lettünk, porrá leszünk" idézet. Kevésbé technikai vagy költői megfogalmazásban: a mikroorganizmusok rothasztják el a holttestet.

Ne feledjük azonban, hogy magukban a mikroorganizmusokban semmi rossz nincs. Sőt, ezek valójában jó szolgálatot tesznek. A szervezetben lévő sejteknek folyamatosan le kell bomlaniuk és meg kell újulniuk ahhoz, hogy a test egészséges maradjon. A mikroorganizmusok feladata az újrafeldolgozás, hogy a hulladék ne halmozódjon fel.

Amikor a mikroorganizmusok túlzott mértékben elszaporodnak egy túlsavasodott élő testben, ez a folyamat idő előtt beindul. Az élesztő- és egyéb gombák már életünk során megkezdik tevékenységüket. Emiatt belülről valójában már "rothadunk" ahogy Dr. Young írja. 


 [Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu