ingyenes webstatisztika


 Dr. Young: A túlsúlyról


A túlsúly nem csak a megjelenést befolyásolja károsan, de komoly egészségügyi kockázatot is hordoz, mert az oka, szinte mindig a test elsavasodása.

Meg kell különböztetnünk egymástól a kövérség két fajtáját, a „zsírkövérséget", és a „vízkövérséget".

„Zsírkövérség" esetén a személy annak köszönheti túlsúlyát, hogy zsírsejtjei túl nagyok. A zsírsejteknek megvan az a tulajdonsága, hogy megkötik a méreganyagokat, a savakat, így egyfajta hulladéktárolókká válnak.

„Vízkövérség" esetén a személy teste vizet raktároz el a savak hígítása érdekében; ez olyan, mintha az egész testre kiterjedő ödémája lenne.
 
Bármilyen oka is van a túlsúlynak, mindenféle fogyókúra előtt, és hangsúlyozzuk előttlúgosítani, méregteleníteni kell a testet. „Vízkövérség" esetén már a lúgosítás önmagában is látványos testsúlycsökkenést eredményezhet. „Zsírkövérség" esetén erőteljesen csökkenteni kell a kalória- (elsősorban szénhidrát) bevitelt, és testmozgással fokozni kell az anyagcserét ahhoz, hogy a testsúlycsökkenés elkezdődjön.

Testünknek fogyás közben is folyamatosan energiára van szüksége, és mindig a leggyorsabban elérhető energiaforráshoz, a cukorhoz nyúl. Ez azt jelenti, hogy mindaddig, amíg cukrot (szénhidrátot) eszünk, leáll a zsírégetés.

A fogyókúrát megelőző lúgosítás, méregtelenítés elmulasztása esetén a hulladéktároló zsírsejtekből felszabaduló savak hirtelen, nagy mennyiségben avérkeringésbe jutnak, és rendkívül heves tüneteket, akár szívinfarktust, vagyagyvérzést is eredményezhetnek. Számos esetben tapasztaltak már ezért rosszulléteket a nap mint nap felbukkanó „csodadiéták" meggondolatlan követői.

A túlsúly elvesztésének és az optimális testsúly végleges megtartásának egyetlenútja a lúgosító étrendre, a lúgosító étrend-kiegészítők fogyasztására, és a lúgosító életmódra való áttérés.

                                                                                                                      Dr. Robert YoungSitemap
Keresőguru.hu