ingyenes webstatisztika


 Bázikus víz

A lúgosítás kulcsfontosságú része a szervezet bőséges ellátása lúgos kémhatású vízzel, az optimális hidratálás érdekében.

Az Ön teste hetven százaléka víz (a véré 94 százalék). Az éhségérzet sokszor csak a vízhiányos állapot ismérve. Könnyen előfordulhat, hogy Ön sokkal inkább szomjas, pedig éhesnek érzi magát. Megfigyelték, hogy amint a test visszakapja optimális víztartalmát, annál inkább szomjazik a még több vízre.

Kutatásokkal igazolt tény, hogy egy olyan étrend, amely túlnyomórészt savasító ételekből áll (lásd húsok, tejtermékek, fehér liszt, cukor, szénsavas italok, kávé, stb.), savas méreganyagokat halmoz fel a testben. Amikor a savak a vérbe jutnak, az érrendszer megpróbálja ezeket kiválasztani, a tüdőn és a veséken keresztül.

Ha több a savas méreganyag, mint ami kiválasztható, akkor a test ezeketelraktározza a egyes szervekben, de legfőképp a zsírban.

Az öregedés tulajdonképpen nem más, mint a savak elégtelen kiválasztásának eredményeként kialakuló fokozódó sejtelhalás és a hidratáció hiánya.

Ha megfigyeljük egy csecsemő bőrét és egy idős ember bőrét, látható, hogy az egyik tele van vízzel, hidratált és sima a másik pedig dehidratált és ráncos. Szinte mindenki, aki sok vizet kezd fogysztani (napi 2-3 litert minimum) tapasztalja, hogy a bőre kisimul, puhább, fiatalosabb lesz, és sokan akár 5-10 évet is fiatalodnak! Ez a hatás még inkább erősíthető, ha a savas méreganyagokat kimossuk a szervezetből és lúgosítjuk azt.

Tehát az öregedési és a megbetegedési folyamatok megállíthatóak és visszafordíthatóak. Ennek első lépése, hogy megszabadulunk vér és a szövetek a túlzott savterhelésétől úgy, hogy elegendő mennyiségű lúgos vizet fogyasztunk.

A lúgos víz optimális pH értéke 8 és 10 között van. Ezzel lehetséges semlegesíteni és kiválasztani a felhalmozódott savas méreganyagokat, és „átmosni" a szöveteket.

Így a szervezet képes lesz rehabilitálni önmagát megújító képességeit, és az egészség egy új szintje, egy új élet kezdődhet az ember számára.Sitemap
Keresőguru.hu