ingyenes webstatisztika


 Bio élelmiszerek

zoldsegek3

A bio élelmiszerek fogyasztásával elkerülhetjük a növényvédő- és gyomirtószer-maradványok és egyéb vegyszerek bejutását a szervezetünkbe, amelyeket a növénytermesztés során ma rutinszerűen használnak.

A bio élelmiszerek általában táplálóbbak is, mert a talaj (ahonnan a növények felszívják a tápanyagokat) kevésbé van kimerülve, mint a hagyományos gazdaságok durva kezelésnek alávetett földje.

A bio-gazdálkodással termesztett növények tápanyagtartalma akár 300 százalékkal is nagyobb lehet, mint a hagyományos gazdálkodással termesztetteké. A lehető legfrissebb ételek fogyasztása is kulcsfontosságú. A betakarítás pillanatától a növény tápanyagai elkezdenek lebomlani.

Ideális esetben mindannyian egy olyan világban élnénk, ahol csak kisétálnánk a kertünkbe, letépnénk a vacsorára valót, azonnal elkészítenénk, és még abban az órában élvezettel elfogyasztanánk. Ha nem szerezhető be bio élelmiszer, akkor vásároljuk meg a lehető legfrissebb terményt, és alaposan tisztítsuk meg a reform élelmiszerboltokban kapható zöldségmosó segítségével.                                                                                                        
 [Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu