ingyenes webstatisztika


 Bőrbetegségek


A bőr természetes kültakarónk. Nagyon érzékenyen reagál minden környezeti hatásra, de a belső helyzetet is láthatóvá teszi. A bőr mintegy 20 kg-os tömegével és mintegy 2 m2-es felületével a legnagyobb szervünk.

A test a bőrön keresztül is igyekszik megszabadulni a felesleges savaktól. Sőt a legerősebb savakat, amiket a vese már nem tud kiválasztani, azok a bőrön át távoznak. Ha ez mégsem sikerül, mert túl keveset izzadunkekcéma, pattanás, sömör, pörsenés alakul ki.

Súlyosabb következmények az erős kivörösödés, száraz és repedezett bőr, viszketés, sápadtság, bőrhibák, mitesszerek és barna foltok. Fontos tudni, hogy a bőr és a belek szoros összefüggésben állnak egymással, így minden bőrbetegségnél fölmerül a belek megtisztítása is.

A bőrtüneteken kívül az elsavasodás közreműködik a cellulitisz és a kötőszöveti elváltozások kialakulásában is, mert a test egyik savraktára a zsírszövet és a kötőszövet. A bőrgombásodás, a csalánkiütés, a gyomor-, bél- és nyálkahártya-gyulladások oka szintén az elsavasodás.

A bőrbetegségeket, a bőr idő előtti öregedését, rugalmatlanná válását, azaz a bőr elsavasodását megelőzhetjük, illetve visszafordíthatjuk lúgosító táplálkozással.Sitemap
Keresőguru.hu