ingyenes webstatisztika


 Csírák

csira

Vitaminokban, ásványi anyagokban és teljes értékű fehérjékben gazdagok, ezért a csírák talán a legjobb ételek, amelyeket fogyaszthatunk. Ezek élő, biogén, növényi ételek, ami azt jelenti, hogyéletenergiájukat átadhatják Önnek! A magvak lúgosabbá válnak, amikor csíráznak, és a csírák gazdagok enzimekben.

 A csírázás folyamata során növényi hormonok aktiválódnak, a fehérjék előemésztődnek könnyen beépíthető aminosavakká - ez pedig hatékonyabb az emberi szervezet szempontjából. A zsírok könnyebben beépülő zsírsavakká bomlanak le, a keményítő pedig könnyen hasznosuló növényi cukorrá bomlik le. Tápanyagtartalmuk az egekbe szökik. Biotintartalmuk a csírázás alatt 50 százalékkal nő, a B5-vitamin-tartalom 200 százalékkal, a B6-vitamin-tartalom 500 százalékkal, a folsavtartalom 600 százalékkal, a riboflavin-tartalom (B2-vitamin) pedig 1300 százalékkal.

A biotermesztésű, vagy otthon csíráztatott csírák tökéletes alapját képezik az Ön lúgosító étrendjének, amelyben az alacsony szénhidráttartalmú nyers zöldségek dominálnak. 

  [Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu