ingyenes webstatisztika


 Finomított vagy feldolgozott ételek

Ha szeretné megőrizni egészségét, abba kell hagynia az értéktelen ételek fogyasztását (már az is utálatos, hogy ezeket „ételeknek" nevezzük, mert ezzel megtiszteljük őket!). Igen, ide tartoznak a chipsek és a sütemények, a fánkok, szénsavas üdítők, mélyfagysztott kész ételek stb., zacskós tészták, levesek, szószok és majdnem minden, ami a gyorséttermekben kapható, és így tovább (még hosszan sorolhatnánk).

De ide tartozik sok olyan étel is, amit Ön talán ezelőtt nem sorolt volna ebbe a kategóriába, például a kalóriaszegény fagyasztott vacsora, amit az előző nap evett, vagy a fagyasztott hamburger vagy hot-dog, amit a gyerekek sokszor szeretnek, illetve a leveskonzerv is, ami akár évekig eláll.

Mindezeket már olyan mértékben finomították és feldolgozták, hogysemmi élet nincs bennük, és ha tartalmaztak is valaha tápanyagokat, azok mind kárba vesztek a feldolgozási folyamat során (és ha még mikrohullámú sütőbe is tesszük őket, akkor biztosan halott és egészség károsító ételeket eszünk) - ez még az ún. „dúsított" ételekre is igaz.

Mindennek tetejébe tömve vannak cukorral, sóval (nátrium-klorid), mesterséges színezékekkel és aromákkal, ízfokozókkal (!) adalékanyagokkal, tartósítószerekkel, vajjal, margarinnal, vagy hidrogénezett és részlegesen hidrogénezett növényi olajokkal, végül pedig még rostban is szegények

Mindezek az ételek természetesen savasítanak és hizlalnak bennünket, emelett nem igazán táplálnak, inkább csak beteggé és fáradtá tesznek minket.

Két választása van: választhatja a lúgos életmódot, illetve étrendet. Ezzel fitt, karcsú, energikus és egészséges, hosszú életű testet kap. Ha pedig a savas életmódot, étrendet választjuk, akkor csak fájdalmat és szenvedést hozunk a fejünkre.

Ön dönthet arról, hogy milyen életet szeretne élni! Szívesen segítünk az egészség felé vezető úton!

[Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu