ingyenes webstatisztika


 Finomított vagy feldolgozott ételek

Abba kell hagynia az értéktelen ételek fogyasztását (már az is utálatos, hogy ezeket „ételeknek" nevezzük, mert ezzel megtiszteljük őket!). Igen, ide tartoznak a chipsek és a sütemények, a fánkok, üdítők, zacskós ételek, előre elkészített "mikrós" ételek, majdnem minden, ami egy gyorsétteremben kapható, és így tovább (még hosszan sorolhatnánk). 

De ide tartozik sok olyan étel is, amit Ön talán ezelőtt nem sorolt volna ebbe a kategóriába, például a kalóriaszegény fagyasztott vacsora, amit az előző nap evett, vagy a fagyasztott burrito, illetve a leveskonzerv is.Minden mikrohullámú sütőbe tett étel vagy ital. Mindezeket már olyan mértékben finomították és feldolgozták, hogy semmi élet nincs bennük, és ha tartalmaztak is valaha tápanyagokat, azok mind kárba vesztek a feldolgozási folyamat során - és ez még az ún. „dúsított" ételekre is igaz.

Mindennek tetejébe tömve vannak cukorral, sóval, mesterséges színezékekkel és aromákkal, adalékanyagokkal, tartósítószerekkel, vajjal, margarinnal, vagy hidrogénezett és részlegesen hidrogénezett növényi olajokkal, végül pedig még rostban is szegények. Mindezek természetesen nagyon savasítanak. És hosszútávon az ilyen menyiségű sav fogysztása komolyabb egészségkárosodásokat okozhat.

Ugye emlékszik? "Az ember azzá válik, amit megeszik."

Ön milyenné szeretne válni? Puhává, plöttyedté, energia-szegénnyé, zsírossá, halottá... mint a feldolgozott ételek? Vagy inkább szeretne olyan lenni mint a lúgos ételek: frissek, egészségesek, szépek, élettel, energiával teliek?

És ezzel együtt a lúgosító ételek sokkal finomabbak! A választás az öné! 

Ha az utóbbit szeretné, kattintson ide! Segítünk.

[Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu