ingyenes webstatisztika


 Fogamzásgátlók és terhesség

A fogamzásgátló tablettáknak van egy súlyos mellékhatása, hogy a kimaradó, vagy lerövidülő havi vérzésnek köszönhetően megzavarják a természetes savkiválasztást. Ennek hatására a test elsavasodik, első jeleként tisztátalanná válik a bőr, és cellulitisz is kialakulhat. A savak további halmozódása fejfájást és migrént okoz. Az ilyenkor bevett fájdalomcsillapító gyógyszerek többségükben acetil-szalicilsavat tartalmaznak, ezzel az elsavasodást csak fokozzák, a mi még gyakoribb és fokozottabb fejfájáshoz és migrénhez vezet. A fogamzásgátlók miatt a testben felhalmozódó savak gyakran súlynövekedést okoznak, mert a test vízvisszatartásával próbálja enyhíteni az elsavasodást; ez akár ödéma képződéshez is vezethet. Aki a fogamzásgátlót szed, annak különösen szigorú és rendszeres lúgosításra van szüksége, mert a felborított havi vérzéssel a test elveszítette természetes savtalanító mechanizmusát.

Sok nő, aki abbahagyja a fogamzásgátló szedését, mert gyermeket szeretne, hosszú ideig nem képes teherbe esni; nem véletlenül, hiszen az elsavasodott test nem fogamzóképes. Akinek sikerül, annak gyermeke egy erősen savval terhelt testben fejlődik a méhben, ami erős megterhelést jelent a magzat számára, de akár károsodásokhoz is vezethet.

Aki teherbe szeretne esni, az lúgosító étrenddel és lúgosító életmóddal már a fogamzás előtt hónapokkal gondoskodjon a természetes sav-lúg egyensúly kialakításáról, hogy a magzat megfelelő környezetben fejlődhessen, és a szervezetét megterhelő hatásoktól mentesen kezdje életét. Az anya testében lévő savak és salakanyagok miatt születik napjainkban olyan sok gyermek fejlődési rendellenességgel, allergiával, vagy más problémákkal.Sitemap
Keresőguru.hu