ingyenes webstatisztika


 Fogszuvasodás és fogkő

A fogszuvasodás nem betegség, hanem a test elsavasodásának következménye. A fogak, ahogy a csontok is a test ásványanyag raktárai közé tartoznak. A test elsavasodása esetén a fogak két irányból is támadást szenvednek. Egyik hatás, hogy a test az ásványi anyagokat először a kevésbé létfontosságú területektől, csontoktól, fogaktól vonja el. A másik hatás a nyál pH értékének az egészséges 7-es értékről a savas tartományba való elmozdulása. Ha a nyál elsavasodik, a fogaknak nincs esélyük a túlélésre. A semleges kémhatású nyál rontja a fogakat, a savas kémhatású nyál folyamatosan károsítja azokat, nem véletlen, hogy az elsavasodott testű emberek többségének rosszak a fogai. a károsodást szenvedett fogzománcon lerakódások alakulnak ki, és baktériumok telepednek le, amelyek bevégzik a fogzománc szétroncsolását.

A fogkő is a túlzott savterhelés eredményeként alakul ki. E kőkemény lepedéket olyan savak alkotják, amelyek a fogainkban található kalciummal semlegesítődtek. Fogköves esetekben segít a lúgos sókeverékkel végzett fogmosás. A fogkő nem bírja ki a kémhatás különbséget és egyszerűen lemorzsolódik, ugyanakkor a lúgos sókeverékből pótlódhatnak a fogak ásványi anyag készletei.

Kiegyensúlyozott sav-lúg háztartás esetén, azaz lúgosító étrend és lúgosító életmód mellett, a fogak ellenállóvá válnak a szuvasodással, a fogkővel és az ínysorvadással szemben, és életünk végéig megőrizhetjük a fogainkat.Sitemap
Keresőguru.hu