ingyenes webstatisztika


 Friss hal 

hal

A halak gombáktól hemzsegő vízben élnek, és nem lennének képesek túlélni, ha nem lennének ellenállók azokkal szemben. A hal gazdag egészséges omega-3 olajokban (eszenciális zsírsavak), fehérjében és számos egyéb tápanyagban. Mindazonáltal rendelkezik az állati eredetű ételek egyéb tulajdonságaival is: rostban szegény, illetve savat és ragacsos nyálkát képez.

A megfelelő egyensúlyt megtartva a hal ennek ellenére jó választás a lúgosító étrendre történő áttérés időszakában, illetve alkalmanként a lúgosító (egészséges) étrend részeként fogyasztva is.

Ha a halfogyasztás mellett dönt, ügyelnie kell rá, hogy a hal teljesen frisslegyen. Ha nem éppen akkor fogták ki, és érzi rajta a halszagot, akkor már bomlik, és nem szabad elfogyasztani. Ellenőrizze, hogy a hal nem szennyezett vízből származik. Fogyasszon lazacot, pisztrángot, vörös csattogóhalat, kardhalat és tonhalat, mert ezek sok omega-3-zsírsavat tartalmaznak, de kerüljön mindenfajta kagylót. A kagylók dögevők, megesznek mindent, ami csak az útjukba kerül, például más halak ürülékét is. Emiatt tele vannak mérgekkel. Kerülje el a szárított hal fogyasztását is, amelyet számos ázsiai ételben használnak, mert gombákat és azok savas méreganyagait tartalmazza.

[Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu