ingyenes webstatisztika


 Hús és tojás

Az ember anatómiailag és élettanilag nem húsevő és nem mindenevő.

A hosszú és összetett emberi emésztőrendszer felépítése a növényi tápanyagok lassú felszívására van tervezve. 

A húsevőknek rövid és egyszerű beleik vannak, hogy a halott állati táplálék gyorsan keresztülhaladjon rajtuk. A beleikben élő mikroorganizmusok is eltérnek az emberi bélben élőktől. Ha az emberek húsevők volnának, akkor a nyelvükön keresztül izzadnának, és nem a bőrükön át. A húsevők állkapcsa és fogazata úgy épül fel, hogy ki tudják tépni az éppen megölt állat húsát. Számunkra csak a kézi eszközeink teszik lehetővé, hogy áthidaljuk ezt a nyilvánvaló természetes akadályt. 

Az ember ritkán eszik nyers húst. Majdnem mindig meg kell azt főznünk vagy sütnünk, hogy elpusztítsuk a benne lévő parazitákat és más káros mikroorganizmusokat, és hogy elleplezzük a tényt, hogy az valójában holttest. Az állati eredetű ételek egyszerűen halottak. Halottak minden értelemben, így nem tartalmaznak enzimeket sem. Az életet adó enzimekben, energiában és fitonutriensekben gazdag zöldségek minden szempontból messze jobbak.

tejtermékekhez - és minden állati eredetű ételhez - hasonlóan ahúsban (sertés, marha, bárány, csirke, pulyka és a többi) és a tojásban is hormonok, vegyszermaradványok, szteroidok, antibiotikumok, mikroorganizmusok és telített zsírok vannak, amelyek elősegítik többek között a szívbetegség, a szélütés és a daganatosmegbetegedések kialakulását. A zsír az állati szervezet méregraktára, ahol az oda bekerült mérgező anyagok tárolódnak. Ezért a szalonna nem azért káros, mert zsíros, hanem valójában azért, mert az egyik legsavasabb állat, - a sertés - méregraktáraként szolgált.  

És ezek rendkívül savasítóak.

Egyértelmű összefüggés van az állati fehérje és bizonyos fajta daganatos megbetegedésekkülönösen az emlő-, a pajzsmirigy-, a prosztata-, a hasnyálmirigy-, a méhnyálkahártya-, a petefészek-, a gyomor- és a vastagbélrák között. A vizsgálatok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik a fehérjeszükségletük 70 százalékát állati eredetű ételek fogyasztásával fedezik, súlyos egészségügyi problémákkal küzdenek azokhoz képest, akiknél a fehérjebevitelnek csak az 5 százaléka állati eredetű.

A tojásfogyasztás már önmagában is növeli a vastagbélrák kockázatát. Ez nem meglepő, hiszen a gabonával táplált csirkék tojása dokumentáltan rengeteg olyan savas méreganyagot tartalmaz, ami mikroorganizmusok mellékterméke.

Akármilyen tápanyagok is vannak az állati eredetű ételekben, egyszerűen nem érik meg a kockázatot - nem is beszélve arról, hogy milyen terhet jelentenek a szervezet számára az emésztés folyamán, illetve azzal, hogy a tápanyagok kivonása belőlük energiaigényes. Az emberi szervezet felépítése vegetáriánus, és a testünk soha nem fog maximális teljesítményt nyújtani, ha folyamatosan arra kényszerítjük, hogy olyat tegyen, aminek a kezelésére nincsenek meg az eszközei.

Az alacsony szénhidráttartalmú zöldségekből összeállított lúgosító étrend biztosítja az Ön számára a megfelelő tápanyagellátást. Javasoljukbiotermesztésű termények nyersen fogyasztását. Lúgosító étrendjét tegye teljessé lúgosító étrend-kiegészítők rendszeres fogyasztásával.

[Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu