ingyenes webstatisztika


 Koleszterin lerakódások

Az elsavasodás ellensúlyozására testünk elvonja a lúgosító ásványi anyagokat (kalcium, magnézium, kálium) azoktól a területektől, amelyekben nagy mennyiségben állnak rendelkezésre. A csontozattól és az ízületektől elvont ásványi anyagokat testünk nem tudja helyettesíteni, a kialakuló csontsűrűség-csökkenés, csontritkulás, és ízületi bántalmak ellen önműködő kompenzáló mechanizmus nem indul be testünkben. Nem így van ez az érfalakból elvont ásványi anyagokkal. Az elsavasodás ellensúlyozására az érfalakból elvont kalcium helyettesítésére testünk beindít egy öngyógyító folyamatot. Azért, hogy az érfalak a hiányzó építőelemek ellenére tömítettek maradjanak, szervezetünk egy könnyen előállítható anyagot alkalmaz, a koleszterint. Az érfalakból eltűnő kalcium pótlására és az erek falának védelme érdekében bőséges mennyiségű koleszterinnek kell termelődnie, ami a koleszterinszint növekedéséhez vezet. A koleszterin ellenáll a savaknak, így a további elsavasodás következtében sem bomlik le. Ha hosszabb ideig tart az elsavasodás, tömörebbé válnak a koleszterin lerakódások az erekben és a véredényekben. Ezáltal nehezen átjárhatóvá válnak a finom hajszálerek, a vér egyre kevesebb tápanyagot tud felvenni a vékonybél falából, egyre kevésbé biztosított a vér szabad áramlása, és mindez tápanyag-ellátási zavarokat von maga után. A tápanyag ellátás hiányát a legjobban megszenvedő szervünk, az agyunk. Az egyre vastagodó koleszterin lerakódások miatt csökken az erek keresztmetszet, ezért a test arra kényszerül, hogy növelje a vérnyomást. A növekvő vérnyomás miatt nő a véredények megpattanásának, vagy megrepedésének a veszélye. Testünk, hogy ezt megakadályozza, még több koleszterint termel. A folyamatnak akár az is lehet a végeredménye, hogy olyan mértékben lecsökken az erek keresztmetszete, hogy már egy kis véralvadék is teljesen eltömítheti őket. Így egyre gyakrabban lépnek fel keringészavarok, elsősorban a végtagokban, a szív ereiben, és az agyban.

A keringési zavarok, amelyek a test elsavasodása miatt megnövekvő koleszterin lerakódások következményei, a testfunkciók általános gyengülését, és hanyatló szellemi és fizikai teljesítményt eredményeznek, már messze azt megelőzően, hogy a legsúlyosabb következmények, az agyvérzés, vagy a szívinfarktus kialakulna. Tehát nagyon szembetűnő és az elsavasodott testű ember számára rendkívül zavaró tünetek figyelmeztetnek arra, hogy a belső sav-lúg egyensúlyt sürgősen helyre kell állítani.

Bátran kijelenthetjük, hogy a koleszterin lerakódások, és az abból származó súlyosabb betegségek elkerülésének leghatékonyabb módja a test lúgosítása és az ásványi anyag készletek újbóli feltöltéselúgosító étrenddel, lúgosító étrend-kiegészítőkkel és lúgosító életmóddal. A már kialakult magas koleszterinszint lúgosító étrend hatására akár néhány hét alatt is, teljesen természetes úton normalizálódhat.Sitemap
Keresőguru.hu