ingyenes webstatisztika


 Citrom, lime és grapefruit

lugositogyumolcsok

 

A lúgosító diéta során jobb majdnem minden gyümölcsöt kerülni, azonban a citrom, a lime és a (nem édes) grapefruit jótékony hatású (a fehér színű grapefruit általában kevésbé édes, mint a rózsaszín). A gyümölcs mint olyan, nem egészségtelen. Tény, hogy a legtöbb gyümölcs tápanyagokban gazdag - de a bennük lévő cukor ugyanúgy megerjed, mint minden más cukor. Ez pedig a savas rombolást végzi a szervezetben.

Létfontosságú, hogy a lúgosító programra való áttéréskor szigorúan kerüljük a gyümölcsök fogyasztását. Amikor viszont a szervezetünkben az egyensúly már stabilan helyreállt, a szervezet tolerálni tudja majd, ha az élvezet kedvéért hébe-hóba elfogyasztunk egy-egy szem szezonális gyümölcsöt.

A citrom, a lime és a grapefruit - bár kémiailag savas - a szervezetben lebomolva valójában lúgosít. Nagyon kicsi a cukortartalmuk (a citromé és a lime-é 3 százalék, a nem édes grapefruité 5 százalék), és emellett bőséges mennyiségű oxigént tartalmaznak. Ezek az ételek megelőzik a mikroorganizmusok túlzott mértékű elszaporodását.

A lúgosító étrend egyik célja éppen egy olyan belső környezet létrehozása a testben, amelyik nem támogatja a mikroorganizmusokat.

 

[Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu