ingyenes webstatisztika


 Valójában Savas vagy Lúgos?

Mint ahogy sokszor látni lehet, az interneten teljesen eltérő vélemények és táblázatok vannak az ételek lúgosságát és savasságát illetően. Egyes források súlyosan félrevezető, a hitelesség látszatát keltő információkat adnak meg a savasító illetve lúgosító ételekről.

Ennek az is lehet az oka, hogy sokan magának az ételnek vagy az összetevőnek a savasságát/lúgosságát mérik, és nem azt a pH-t, amit azemésztés után kapunk! Pedig ez az ami valójában számít. Nem az hogy az étel maga savas vagy lúgos, hanem hogy emésztés után savasító vagylúgosító hatása van-e. Például a citrom az egy savas gyümölcs, mégis ha megesszük, emésztés után (kis cukortartalma miatt) lúgosító hatású lesz, ezért a lúgosító ételek közé tartozik.

Az a lista amely a tényleges, valódi (emésztés utáni) savasító illetve lúgosító ételekt tartalmazza azt Dr. Robert O. Young, az Új Biológia elméletének és az Innerlight étrend-kiegészítő termékeinek megalkotója állított össze.

Savasító-Lúgosító ételek táblázata itt.

Az alábbi listában felsoroltuk azokat az ételeket, amiket többször az interneten vagy más forrásokban lúgos ételként tüntetnek fel, de valójában nem lúgosítú hatásúak a szervezetünkre, hanem kissebb vagy nagyobb mértékben savasítanak:

Áfonya (!), alma (!), almabor (!), almalé (natúr) (!), almapüré (!), almás lepény (kelt tésztából) (!), aludttej (!), ananász (!), árpagyöngy (!), aszpik (!), banán (!), birsalma (!), borjúcsülök (!), borjúfilé (!), brie sajt (!), burgonya (!), camembert (30 százalékos zsírtartalmú) (!), cukor (!), csemegekukorica (!), derelye (!), diétás margarin (!), dinnye (!), ecetes uborka (!), élesztő (!), eper (!), extrudált kenyér (!), félbarna kenyér (!), foltos tőkehal (!), földiszeder (!), friss sajt (!), Graham-kenyér (!), gríz (!), író (!), joghurt (!), kákiszilva (!), kondenzált tej (!), körte (!), krumpligombóc (!), krumplileves (!), kukorica (!), lepényhal (!), libamell (!), margarin (!), marhafilé (!), mirabella-szilva (!), narancs (!), narancslé (natúr) (!), nektarin (!), osztriga (!), őszibarack (friss) (!), őzcomb (!), bébipulyka(!), ribiszke (!), rizs (hántolatlan) (!), rozskenyér (!), rozsliszt (!), sárgabarack (!), sárgadinnye (!),savanyú káposzta (!), savanyú káposztalé (!), savanyú uborka (!), sovány sajtok (!), sült és főtt tyúkhús (!), szilva (!), teljes kiőrlésű lisztből készült rozskenyér (!), tészta (!), trüffelkrém (!), túró (!), vaj (!), zöldtea (!), zselatin (!),Sitemap
Keresőguru.hu