ingyenes webstatisztika


 Dr. Young: A marihuánáról

A marihuána savasít, agyvérzést, szívrohamot, szívbetegséget okozhat.

Az amerikai kormány kutatói szerint, a túlzott mértékű marihuána-fogyasztás megemeli a vérben található lúgos buffer (semlegesítő) proteinek számát. Ezzel nő a szívroham és agyvérzés kockázata.

Dr. Jean Lud Cadet, a Drogfüggőséggel foglalkozó Amerikai Nemzeti Intézet munkatársa szerint a kutatás eredménye jól példázza a marihuána-fogyasztás hosszú távú káros hatását. Azonban marihuána aktivisták megkérdőjelezték a felfedezés valóságát.

Dr. Cadet elmondta, hogy számos korábbi kutatás fókuszált a marihuána káros hatásaira, illetve az agyat elsavasító hatására. Dr. Cadet csapata a test más pontjára irányította figyelmét. Erős marihuána-fogyasztók és 24 nem kábítószeres személy vérének proteinszintjét vizsgálták 18 hónapon keresztül. A tanulmányban szereplő marihuána-fogyasztók átlagban 78-350 szál marihuánás cigit szívtak el hetente, saját bevallásuk szerint.

Az apolipoprotein C-III szintje 30 százalékkal magasabb volt a marihuána-fogyasztók vérében. Ez a protein megtalálható a szervezet anyagcsere folyamatában, vagy az ún. kelátképző (fémkivonó) trigliceridekben, amely a vérben található savasító zsírok egy fajtája. Dr. Cadet szerint nagyobb számban magasabb triglicerid szintet eredményez.

A trigliceridek nagyobb mennyiségben az artériák falain kezdenek felhalmozódni, ezzel megkeményítik és elvékonyítják az artériák falait. Ez pedig agyvérzéshez, szívrohamhoz, szívbetegséghez vezethet" -  Dr. Robert O. Young.

„A krónikus marihuána fogyasztás nemcsak azzal jár, hogy felpörgeti az embert. Sajnos hosszú távú kedvezőtlen hatásokkal is számolnia kell annak, aki túl sok drogot használ" - mondta Dr. Cadet egy telefon interjúban.

A kutatók elmondták, hogy úgy tűnik, a marihuána aktív savas összetevője, a THC (tetrahidrokannabinol) mintegy túlstimulálja a marihuána-receptorokat a májban, ez pedig a protein túltermeléséhez vezet.

Dr. Cadet szerint a protein magasabb szintje megemelheti a szívbetegség, vérkeringési problémák, szívroham és agyvérzés kockázatát.

Dr. Cadet csapata szerint a kutatási eredmények hosszú távú károsodásra utalnak a marihuána fogyasztással keletkezett savak következtében, a romló tanulási képesség, a meggyengült memóriaés az érzékszervi rendellenességek mellett.

Dr. Young szerint: „a gyógyászati célból használt marihuána savas szövetekhez, illetve a szervezet lúgos állapotának felborulásához vezet. Amarihuána-fogyasztás elsavasítja a vért, a szöveteket, ezzel felborítja a szervezet egyensúlyát, a harmóniát, illetve energia- és egészségromboló".

Dr. Robert O. YoungSitemap
Keresőguru.hu