ingyenes webstatisztika


 Dr. Young: A rákról (3. rész)

Milyen hatással vannak az ember érzelmei a megelőzésre vagy éppen a rák előidézésére, illetve gyógyítására?

Az érzelmek mozgó energiát jelentenek. Az energiára mindig szükség van, és miközben energiát égetünk el, savak keletkeznek melléktermékként. Hasonlóan egy benzinnel működő autóhoz: aközben hogy mozgásba jön, illetve mozog, szénmonoxid keletkezik. Köztudott, hogy a szénmonoxid egy mérgező gáz, ami ha nem távozik el az autó kipufogójából, akkor az autó azonnal leáll. Ez ugyanígy van az embernél is. A gondolataink, az érzelmeink mind energiát igényelnek, az elégetett energia pedig anyagcserés savakat termel. Tehát ha nem tisztítjuk meg a savaktól a gondolatainkat az emberi „kipufogó rendszeren" keresztül (vizelet-és székletkiválasztás, izzadás, légzés), akkor betegek, fáradtak leszünk, megkapjuk a rákot. Most már látjuk, hogy a rák egyfajta savas folyadék, így azt is tudjuk, hogy gondolataink rákos szövetek kialakulását eredményezhetik. Amikor gyűlöletet, bosszút, haragot vagy félelmet érzünk, akkor a vizelet pH értéke csökken, mintegy százszoros mértékben. Ilyenkor a szervezet úgyszólván túlélő üzemmódba kapcsol, felhasználva savközömbösítő tartalékait. Amint a tartalékait felhasználja, a test önpusztító folyamata beindul a keletkező savak miatt. A szövetek felpuhulnak, a sejtekben beindul az „erjedés".

Az érzelem-energiamozgás képlete a következő: gondolatok = érzelmek vagy érzelem-energiamozgások = savak vagy negatív gondolatok = negatív érzelmek vagy negatív energiamozgás = a túlzott mértékű savak megváltoztatják az alapesetben lúgos szervezetet. 

A „lúgos" vagy egészséges gondolatok kevesebb savat termelnek, mint a „savas" vagy negatív gondolatok. Ha meg akarjuk szüntetni a fájdalmat, a pusztítást, az „erjedést", akkor le kell lassítanunk, vagy teljesen meg kell szüntetnünk a negatív energiamozgást. A negatív gondolatok akár ölhetnek is. Amikor folyamatosan csak gondolkodunk, akkor úgynevezett „gondolati támadásnak" vagyunk kitéve. Ezek a támadások pedig szívinfarktushoz vagy rákhoz vezethetnek. A gondolkodásra abszolút igaz az, hogy a kevesebb több, a több pedig kevesebb. Ahhoz, hogy megelőzzük a rák kialakulását, vagy egyáltalán gyógyítsuk azt, ki kell vernünk a fejünkből a negatív gondolatokat, történeteket, képkockákat. Ezzel pedig csökkenthetjük az elsavasodást, ami a rák okozója.

Hogyan járulhatnak hozzá gondolataink a rák sikeres kezeléséhez?

Azt mondják, hogy 20 rákkal diagnosztizált emberből 18 a ráktól való félelembe hal bele, semmint magába a rákba. A félelem angol megfelelője (F.E.A.R.) tulajdonképpen egy rövidítést takar, amit a következőképp lehetne lefordítani: „valósnak látszó hamis bizonyíték". Többünk félelemben éli le az életét és nem hitben. Ha tovább játszunk a szavakkal, akkor a hit szó angol megfelelőjét (F.A.I.T.H.) a következő szavak rövidítéseként lehetne felfogni: a „tudatos egészség fő jellemzője". Amikor gondolataink a félelem birodalmából a hit felé mozdulnak el, akkor a szövetek elsavasodása megáll, illetve a savasodás csökken, ezzel pedig sokkal hatékonyabb lesz a rák kezelése. Ha hittel élünk, akkor a jelenben élünk. A jelenben élés lúgosító, energizáló hatású, tehát egészséges. Nem szabad rágódnunk a múlton, vagy aggódnunk a jövő miatt; ha mégis, akkor az egyenlő a félelemmel, ami savasító hatású. Így a rák kezelése kevésbé hatékony.

Tényleg okozhatunk rákot a gondolatainkkal?

Kétségtelenül. Ugyanis a gondolataink energiát igényelnek, az anyagcsere folyamán átalakult energia pedig elsavasodást okoz. Tehát ha a gondolatainkból nem űzzük ki a savasító hatású mellékterméket, a szervezet már említett „kipufogó rendszerén" keresztül, akkor ezek felszívódnak a szervezetben, azért, hogy megvédjék, illetve fenntartsák a vér sérülékeny pH értékét, ami normál esetben 7,365-ös értéket mutat. A szövetekben felszívódott sav elégeti, fermentálja (erjeszti), megbetegíti azokat a sejteket, amelyekkel kapcsolatba kerül. Ezért az anyagcserés savak a szövetekben való felszívódásukkor rákot okoznak.

Milyen hatással vannak az ember személyes kapcsolatai (barátok, házastárs) a betegségre?

Eckhart Tolle a következőket mondta: „Amikor Rodin Gondolkodóját nézed, rájössz, hogy a gondolat mögött ott van az intelligencia hatalmas birodalma; rájössz arra, hogy a gondolat az intelligencia csak egy piciny aspektusa. Ráeszmélsz, hogy a szépség, szeretet, kreativitás, öröm, belső élettér és az értelem, amelyek igazán számítanak. Öntudatra ébredsz".

Ez az öntudatra ébredés a lúgos étrend kialakítását, a lúgos életmódot jelenti, ami teret ad a pozitív gondolatoknak.

Azt kell tudatosítanod, hogy egy spirituális lény vagy, fizikai tapasztalattal, semmint egy fizikai értelemben vett lény spirituális tapasztalattal.

Dr. Robert O. YoungSitemap
Keresőguru.hu