ingyenes webstatisztika


 Savak

Az egyensúly fenntartása a legfőbb irányító erő. Az univerzum is aszerint működik, hogy ellentétes erőket igyekszik egyensúlyban tartani. Vajon az Ön teste (mint egy kis univerzum) miért ne így tenne?

A betegség tünetei megjelennek, ha az egyensúly felborul: kezdetbenalacsony energiaszint, fáradtság, túlsúly, testi fájdalmak, majd később komoly szervi rendellenességek alakulhatnak ki.

Napjainkban szinte minden civilizált ember a felborult egyensúly áldozata. Túlsúlyosak. Fáradékonyak. Túl hamar megöregszenek. Lehet, hogy Ön sem kivétel. Az is valószínű, hogy a szerettei között van valaki, aki a három leggyakoribb gyilkos kór egyikében szenved: cukorbeteg, szívbeteg, vagy rákos.

Higgye el, minden embernek joga, hogy egészségesen élete legyen a halála napjáig. De már annyira elfogadjuk a mai modern orvosi hozzáállást, hogy a jó egészség egy egyszerű módon el nem érhető, elvont fogalomnak tűnik.

De van egy jó hírünk. Az egészség elérhető. Egyszerűen és ma. Itt és most.

A megoldást az étrend adja az ideális testalkathoz, az egészséghez és a jó közérzethez is. Ennek az étrendnek olyannak kell lennie, ami illeszkedik testünk kémiai reakcióihoz. A speciális diéták, úgy mint az „átlagos étrend", a zsírszegény diéták, az ismert ételpiramis és a vegetáriánus étkezés, erőteljesen felborítják szervezetünk kémiai egyensúlyát.

De hogyan mérhető mindez? Az Ön egészsége szempontjából a legfontosabb mérőszám a vér és a szövetek pH értéke - hogy milyen mértékben savas vagy lúgos.

A test különböző részeinek más és más az optimális pH értéke, de a vér pH-ja az, ami legérzékenyebben követi a jelenségeket. Hasonlóképp, ahogy a test a saját hőmérsékletét nagyon finoman szabályozza, a vér is szabályozza a pH értékét egy nagyon szűk - enyhén lúgos - tartományban. És szervezetünk bármilyen áldozatra képes, hogy ezt az állapotot fenntartsa.

Testnedveink pH értéke minden sejtünkre külön-külön is befolyással van. Az anyagcsere alapvetően lúgos környezetet igényel. Az elsavasodás roncsolja a test szöveteit, és ha ezt nem észlelik, akkor leállíthat bármilyen sejt szintű funkciót - a szívveréstől az agyunkban indukálódó idegi impulzusokig. Tehát az elsavasodás magát az életet oltja ki. Ez az, ami minden megbetegedés és betegség elsődleges oka.

A test bármilyen áldozatra képes, hogy fenntartsa a vér optimális, enyhén lúgos kémhatását. Eközben nagyon gyakran elsavasodnak a testszövetek. Ez a felborult egyensúly a betegségek melegágya. Minden betegség mögött a testnedvek és a szövetek elsavasodása áll. Tudja meg, hogy az Ön testét csakis akkor tudják a kórokozók megtámadni, amikor elsavasodott - az egészségesen lúgos kémhatású egyensúlyi állapotban a kórokozók nem tudnak megtelepedni. A savak jelenléte mindig arra utal, hogy megbetegedtünk, betegek vagyunk. Tehát a jó egészség feltétele, hogy a testünk sav-bázis egyensúlya megfelelő legyen. Ezt pedig csakis a lúgosító táplálkozás révén, illetve lúgosító étrendkiegészítőkkel lehet elérni.

[Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu