ingyenes webstatisztika


 Szívinfarktus

 

 
A szívinfarktus okaként az orvosi szakirodalom számos tényezőt megjelöl, azonban ha ezeket részletesebben megvizsgáljuk, kiderül, hogy valamennyi a test elsavasodásának egyik jellegzetes megjelenési formája. Csak hogy néhányat említsünk: a túlsúly, a magas vérnyomás, a stressz, a nikotin, az alkohol, és a mozgásszegény életmód, amelyre hivatkoznak. A szívinfarktus fellépésnek előfeltétele azonban, a test évek óta fennálló, krónikus elsavasodása, amely egy, már semmivel sem kompenzálható csúcspontként eredményezi a szív többnyire halálos megbetegedését.

Maga a szívinfarktus úgy alakul ki, hogy az elsavasodott testben a savak hatására megmerevedő vörösvértestek, illetve a nehezen átjárható, koleszterin lerakódásokkal terhelt érfalak miatt a sejtek tápanyagellátása elégtelenné válik, amit részleges szövetelhalás kísér. Ez a folyamat a test minden részében hasonlóképpen zajlik le, de a megtámadott szerv fontosságától függően nem mindig eredményez hirtelen halálhoz vezető tünetet. A szívinfarktus megelőzhető, akárcsak bármely betegség vagy fájdalommal járó tünet az emberi testben.

Ehhez fenn kell tartani a természetes sav-lúg egyensúlyt a testben. Ennek módja a lúgosító tápanyagokban gazdag étrend, a lúgosító étrend-kiegészítők fogyasztása, és a lúgosító életmód. 

Külön kihangsúlyozzuk a lúgosító életmódon belül a stressztől való tartózkodást, a pszichikai megterhelések megfelelő kipihenését és a mindennapi testmozgás jelentőségét. A köztudat túl kevés figyelmet szentel a szív és a lelki állapot kapcsolatának. Pedig a szívkoszorúerek az agyhoz hasonlóan igen nagy számban tartalmaznak stresszhormon receptorokat. Így a lélektani problémák egyenes úton vezetnek a szívinfarktus kialakulásához is, nem csak bármely más elsavasodás okozta tünethez.

Ha arra kényszerülünk, hogy elsősegélyt nyújtsunk szívinfarktus esetén, mielőtt megérkezne a mentőautó, legfontosabb feladatunk, hogy a savaktól súlyosan elmérgezett testet azonnal lúgosítsuk. Ha a beteg képes folyadékot fogyasztani, akkor testhőmérsékletű vízben 8-10 gramm szódabikarbónát maradéktalanul fel kell oldanunk, és azt meg kell itatnunk vele. A nagy dózis azért fontos, hogy a testnek azonnal bőséges mennyiségű lúgos anyag álljon rendelkezésére, amely a lehető leghamarabb enyhíti a vörösvértestek merevségét. Ha a beteg nem képes folyadékot fogyasztani, akkor szódabikarbónával, vagy lúgos fürdősóval elkészített lúgos oldattal dörzsöljük be a testét, míg meg nem érkezik a mentőautó. Hangsúlyozzuk, hogy a roham megjelenése utáni első percek a legdöntőbbek, rendszerint még az orvosi segítség megérkezése előtti időszak. Minden háztartásnak kötelessége ezért akut savtalanítás esetére szódabikarbónával rendelkeznie.Sitemap
Keresőguru.hu