ingyenes webstatisztika


 Tejtermékek

A tej élet, erő, egészség! Vagy mégsem?... Hogy a tejtermékek egészségesek? Ez nem más, mint színtiszta reklám - kulturális mítosz. Nézzünk szembe a következő ténnyel: a tej egyszerűen nem embernek való étel. A borjaknak szánta a természet, és az ő igényeik nagyon eltérőek az emberekétől. A tej számos olyan alkotórészt tartalmaz, amik az embernek egyáltalán nem kellenek, és ezeket vagy át kell alakítania a szervezetünknek (ezzel az erőforrásainkat pazaroljuk), vagy kiürülnek, mint mérgek. Egyetlen állatfaj sem iszik tejet, amikor már kinőtt a csecsemőkorból - olyan tejet meg pláne nem fogyaszt, amely nem is a saját fajtájától származik!

Az állati eredetű élelmiszerekhez hasonlóan a tejtermékek is tartalmaznakhormonokat, vegyszermaradványokat, mikroorganizmusokat és telített zsírokat. A tejcukor (laktóz) a hab a tortán, mert ez - a többi cukorhoz hasonlóan lebomolva - táplálja a káros mikroorganizmusokat. A tejelő teheneket hormonokkal és (gombák által termelt) antibiotikumokkal összekevert, hosszú ideig tárolt (savas) gabonával etetik. Ezek az anyagok azután a tejben koncentrálódnak. A sajtot és a joghurtot pedig erjesztéssel állítják elő.

A tejtermékek rendkívül erősen savasítanakNövelhetik a daganatos megbetegedések, így a petefészekrák és a méhnyálkahártya-daganat kockázatát. Emellett a pasztörizálás elpusztítja a tejben lévő hasznos enzimeket is. A kint hagyott pasztőrözött tej elkezd rothadni és bűzleni, míg a „nyers" tej természetes módon megalszik, és még így is fogyasztható marad.

De a tej csak a probléma kezdete. Gondoljunk bele, hogy 4,5 liter tej szükséges kb. fél kg kemény sajt előállításához, 5,4 liter kell fél kg jégkrémhez, és több mint 9,5 literre van szükség fél kg vaj előállításához

Tudva azt, hogy 20 egység lúg szükséges 1 egység sav semlegesítéséhez, csak képzeljük el, mire van szükség ilyen koncentrált savforrás hatásainak ellensúlyozásához! Ha 20 bögre lúgos anyagra lenne szükség 1 bögre tej semlegesítéséhez, akkor ennek a 12-szeresére, azaz összesen 240 bögre (57 liter) lúgos anyag - SuperGreens - kellene egy csésze jégkrém semlegesítéséhez!!!

Ne csodálkozzunk hát, hogy annyi ember van rosszul a tejtermékektől. Nem csoda, hogy annyian szenvednek csontritkulásban, miközben folyamatosan habzsolják a tejtermékeket. Nem csoda, hogy annyianallergiásak a tejtermékekre, vagy érzékenyek a tejcukorra. Nem csoda, hogy az emberek olyan könnyen meghíznak a tejtermékektől, és nagyon könnyen lefogynak, amikor elhagyják ezeket a rendkívül tömény ételeket az étrendjükből.

A lúgosító étrendbe a tejtermékek nem férnek bele. Lúgosító étrendjének gerincét alacsony szénhidráttartalmú zöldségek kell, hogy adják. És nagy mennyisiségű lúgosító folyadék napi fogyasztása javasolt. Emellett javasoljuk biotermesztésű termények nyersen fogyasztását.

 [Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu