ingyenes webstatisztika


 Telített és más egészségtelen zsírok

Az esszenciális zsírsavak egészségesek és (nevük is utal rá essentilal = létfontosságú) létfontosságúak.

A rossz fajtájú zsírok: a hidrogénezett vagy részlegesen hidrogénezett növényi olajok, a margarin, a vaj, a telített zsírok és majdnem minden állati zsiradék (ami a vörös húsokban, a baromfiban, a tojásban és tejtermékekben található - a hal kivétel) viszont károsak, pusztítóak..

Arra kell törekednie, hogy mellőzze az étrendjéből ezeket a káros zsírokat. Ne zsírral vagy olajjal főzzön (hanem pároljon), és az elkészült ételhez se adjon sok zsírt. Hidegen sajtolt olíva olajjal locsolja meg az elkészült ételt, így igazán egészséges lesz az étel és ön is.

Mindemellett napjaink egyik legveszélyesebb étrendi túlkapása a zsírok mániákus mellőzése az étrendből. A zsíroknak létfontosságú szerepe van a szervezetünkben, és ha egyáltalán nem fogyasztjuk őket, akkor megnyitjuk az utat a tápanyaghiány, és az azzal járó leépülés felé. A szervezetnek szüksége van az esszenciális zsírsavakra. A bevitt kalóriamennyiségnek mintegy 20 százaléka ezekből az egészséges zsírokból kell, hogy származzon.(Napi 1-1,5 dl telítetlen olaj elfogyasztása javasolt az egészség fenntartásához és a fogyáshoz is!)

Az elsősorban alacsony szénhidráttartalmú nyers zöldségekből álló lúgosító étrendjében tehát fontos szerepe van a hidegen sajtolt olajoknak is. Salátáit mindig gazdagítsa egészséges olajokkal. És ne felejtse el lúgosító étrendjét teljessé tenni lúgosító étrend-kiegészítők rendszeres fogyasztásával.

 [Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu