ingyenes webstatisztika


 Az ideális testsúly.... Elérhető???

A testünkön felhalmozódó felesleges kilók a szervezetünkön belüli belső környezet elsavasodásának az eredménye.

A magyarázat egyszerű: testünk úgy próbálja megvédeni létfontosságú szerveinket a savaktól, hogy zsírsejteket hoz létre, ezzel távol tartva a savakat. Valójában a háj ment meg minket az azonnali haláltól! Nem csoda tehát, hogy a testünk annyira nehezen akar megszabadulni a védekezésként felhalmozott zsírtól.

A testsúlyproblémák abból is következhetnek, hogy a mikroorganizmusok (élesztő- és más gombák) gátolják a táplálék megemésztését. A létrejövő tápanyaghiányok pedig arra ösztönzik a testet, hogy még inkábbraktározzon plusz kilókat, hiszen folyamatos az éhségérzet.

Testünknek nem lesz többé szüksége a védekezésből felhalmozott zsírrétegre, ha táplálkozásunkat úgy alakítjuk, hogy testünk lúgosabbáváljon.

A másik szélsőség a kóros soványság. Az elsavasodott testben élősködő mikroorganizmusok (élesztő- és más gombák) elfogyasztják a fehérjéket és más tápanyagokat is, és megakadályozzák az általunk elfogyasztott táplálék felszívódását (amely akár 50%-os mértéket is ölthet). Az eredmény túlzott lesoványodás lehet, és ez semmivel sem egészségesebb állapot, mint a túlsúlyos test.Sőt...

Azzal, hogy testünk belső sav-lúg egyensúlyát helyreállítjuk lúgosító étrenddel, a súlyunk is gyarapodni kezd, és az ideális értéknél állandósul.

Az egészséges emberi test nem túlsúlyos, és nem is kórosan sovány. Az egészséges test természetes úton biztosítja saját ideális súlyát.

[Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu