ingyenes webstatisztika


 Dr. Young: Testünk belső savas esőiről (2. rész)

Dr. Young szerint az óceán vizének elsavasodása annak a jele, hogy óceánjaink betegek, haldokolnak. A savasodás a globális felmelegedés fő oka. A tengeri élőlények pusztulása, kihalása a savasodás következménye, amit lúgosítással ki lehet védeni.

„Meg sem tudom számolni, hogy hány tudományos értekezletet zártak le a következő megállapítással: ezen a területen még nem dokumentáltak megoldásokat" - mondta Elliott Norse, az MCBI elnöke.

Az IPCC (Kormányközi Vitafórum a Klímaváltozásról) szerint mérések nélkül is nyilvánvaló, hogy a széndioxid kibocsátás csökkentésével az óceánok vizének pH értéke javítható. Ez annál is inkább sürgető, mert valószínűsíthető, hogy 2100-ra 7,8 értékre csökken majd a víz pH értéke. Tehát a Földközi-tenger térségében tapasztalt jelenségek világméretet öltenek majd.

Dr. Hall-Spencer kijelentette, hogy kulcsfontosságú fajok tűnnek majd el, ezen belül is számos kagyló- és csigafaj.

Az IPCC szerint néhány helyen, nevezetesen az ún. Déli Óceán környékén már alacsonyabb széndioxid-koncentráció mellett is jelentkeznek a negatív hatások.
Amerika nyugati partjainál rendkívül megemelkedett a víz széndioxid-tartalma. A tengerfenéken sokkal több széndioxid található, mint a felszínhez közel. Azokban a vizekben, ahol amerikai halászok ténykednek, a szennyezés feljebb tolta ezt a szintet. Ezzel pedig hozzájárult a 7,5 pH érték kialakulásához. 

„Ha van is egy általános csúcsérték (pH 7,8), akkor Észak-Amerika partjainál lehet, hogy túllépték azt" - tette hozzá Dr. Carol Turley.

Az organizmusok, mint például a korall is, károsodik a hőmérséklet emelkedésével. A felmelegedés és savasodás együttes hatását vizsgáló kutatások még folynak.

A tengeri fű egy azon kevés előnyök közül, amit a savas víz hozhat. Az Epoca, egy négyéves, 16 millió Euro költségvetésű program, amely az óceánok savasodásának megállítására próbál megoldást találni.

A hatások tanulmányozása sokkal könnyebb, mint megoldani a problémát.

Dr. Turley szerint az óceánok elsavasodásának oka a tüzelőanyag és az üzemanyag elégetésével a levegőbe került széndioxid koncentrációja.

Adj a tengervízhez széndioxidot (CO2), és szénsavat kapsz (H2CO3), ez egyszerű kémia. Tehát nincs más megoldás, mint csökkenteni a széndioxid kibocsátást.

A szervezet elsavasodása pedig annak a jele, hogy a mi belső óceánunk is beteg, az elsavasodás a betegség fő oka. Az ember halálával, sőt az emberiség kihalásával fenyeget a vér elsavasodása. A savasodás pedig a helytelen életvitel, étkezés és gondolkodás következménye. Ha megtanuljuk, hogy hogyan tartsuk fenn a szervezet lúgos állapotát, akkor megelőzhetjük a betegségeket.

 Dr. Robert O. Young.Sitemap
Keresőguru.hu