ingyenes webstatisztika


 Dr. Young: A testsúlyproblémákról

fogyas1

Mindannyian tudjuk, hogy a zsíros sültek és a cukros desszertek világában tett „kirándulgatásaink" felemésztik a szervezet savasodás elleni védelmi rendszerét. Nem számít, hogy mennyire gondosan figyelünk az étrendünkre, ha egyszer láthatatlan „szabotőrök" nehezítik meg a savak elkerülését. Kik ezek a szabotőrök, és mit tehetünk ellenük? 

1. Alváshiány: a legújabb kutatások kimutatták, hogy a kevés alvás élettanilagmegterheli a szervezetet, így a szervezet még több savat tárol. Ezt 8 órai pihentető alvással ki lehet védeni.

2. Stressz: a stressz hatására a szervezettúlélő üzemmódba kapcsol, azaz az anyagcsere lelassul, és a test üzemanyagot tárol. Ráadásul anyagcserés savakkal önti el a szervezetet, például kortizollal és más hormonokkal, amelyek súlynövekedést okoznak. Harcoljon a stressz ellen testedzéssel, mély légzésgyakorlatokkal vagy esetleg környezetváltozással. Akár kissebb időre kapcsolódik ki, akár elhagyja a stresszt okozó környezetet, és pl. elköltözik, vagy munkahelyet vált, mindegyik sokat segíthet és hasznos lehet nem csak a fogyás, hanem hosszútávon az egészsége szempontjából is. 

3. Gyógyszeres kezelések: a legtöbb felírt gyógyszer savasít. Savasít a depresszió kezelésére felírt gyógyszer, a fejfájáscsillapító, a vérnyomásra, a cukorbetegségre felírt gyógyszer. Ezek nemcsak savasítanak, deamellett hogy nem valódi megoldást nyújtanak és csak tüneti kezelést adnak, emellett drasztikus súlynövekedést okoznak:minden hónapban körülbelül 4 kilóval lesz több a súlya. A szteroidok és fogamzásgátló tabletták szintén elhízással járnak, ugyanis a szervezet zsírt használ a savas gyógyszerek elleni küzdelemben. Ha annak ellenére kezd el hízni, hogy étrendjében nem történt változás, akkor ellenőrizze, hogy milyen gyógyszereket szed, és beszéljen az orvosával! Esetleg sokkal lúgosabb étrendre van szüksége.

4. A lúgos hidratáció hiánya: A szervezetnek vízre van szüksége, mégpedig a megfelelő minőségű tiszta vízre, ahhoz, hogy megtisztítsa a szervezetet az étrenden keresztül a szervezetbe kerülő, illetve az anyagcsere során keletkezett savaktól. Ha a szervezet nem jut elegendő vízhez, akkor a savak nem távoznak a szervezetből, és a zsírsavakban raktározódnak el. A szervezet még több zsírt fog raktározni, hogy még több savat tároljon a zsírsavakban. Ezek a savak nem távoznak a szervezetből a nem megfelelő mennyiségű, illetve minőségű vízfogyasztásnak köszönhetően. Fontolóra lehet venni, hogy 12 kilogrammonként 1 literrel kell növelnie lúgos vízfogyasztását, ahhoz, hogy az elsavasodást megállítsa, hogy méregtelenítse a szervezetét.

Dr. Robert O. Young szerint a zsír nem a túlsúllyal, illetve a soványsággal járó probléma, hanem étrendünk, életmódunk savas mellékterméke. A szervezet zsírt raktároz ahhoz, hogy itt tartsa a savakat, és, hogy távol tartsa azokat a létfontosságú szervektől.

Tehát az elhízás nem más, mint egy védekezési mechanizmus az élet fenntartására.

Ha valaki túlsúlyos vagy kórosan sovány, akkor a kezelés egyszerű. Fejezze be a savasító életmódot, ne fogyasszon savasító ételeket, és a szervezet magától súlyt fog leadni, illetve elindul az egészséges súlynövekedés. Ne felejtse, hogy a túlsúly és kóros soványság oka a savas étrend, a savas életmód! Váltson ön is lúgos életmódra!Sitemap
Keresőguru.hu