ingyenes webstatisztika


 Az Új Biológia

Az  Új Biológia elmélet egyszerűen fogalmaz: minden betegség egy közös okra vezethető vissza, a test túlsavasodására.

A klasszikus biológia (Louis Pasteur XIX. századi munkássága alapján), azt tanítja, hogy a betegségeket a szervezetet kívülről támadó kórokozók okozzák.

Dr. Robert Young kutatásai alapján bizonyította, hogy az egészséges testben a savak és lúgok egyensúlyban vannak, és emiatt a kívülről támadó kórokozók nem képesek megtelepedni.

Képzeljük el az emberi testet, mint egy tengervizes akváriumot (tudnunk kell, hogy a tengervíz enyhén lúgos, pH értéke 8,0 körüli).akvarium

Képzeljük el, hogy a szervezet sejtjei, valamint a szervek az akvárium vizében „úszkálnak", mint apróbb és nagyobb tengeri halacskák. Az őket körülvevő víz szállítja a tápanyagokat, és üríti ki a salakanyagokat.

Képzeljük el azt is, hogy vajon mi történne, ha egy gépkocsi kipufogóját csatlakoztatnánk az akvárium levegőpumpájához, amelynek oxigénnel kellene ellátnia az akvárium vizét. A víz előbb-utóbb telítődne szénmonoxiddal, az enyhén lúgos kémhatás savasra változna, és a halacskák, azaz a sejtek és a szervek egészséges élettere megszűnne.

Tehát beláthatjuk, hogy létfontosságú biztosítani a test belső folyadékainak tisztaságát annak érdekében, hogy a sejtek és a szervek életben maradjanak és egészségesek maradjanak.

Vizsgáljuk meg, hogy mi az eredménye annak, ha túl nagy mennyiségű ételt, vagy nem megfelelő minőségű ételt dobálunk az akváriumba, és a halak nem hajlandóak megenni, vagy nem képesek megemészteni azokat? Ezek az ételek elkezdenek a vízben rothadni, azaz lebomlani. A lebomlás eredményeként általában savas (mérgező) vegyületek alakulnak ki, amely az optimális, enyhén lúgos kémhatást savasra változtatja.

Ezzel a párhuzammal szemléltethetjük azokat a folyamatokat, amelyeket naponta idézünk elő testünkben. Túlzott mennyiségű táplálék elfogyasztása, savtermelő ételek fogyasztása (cukor, állati eredetű fehérjék, tejtermékek, kávé, szénsavas üdítőitalok), gyógyszerek, dohányzás, légszennyezés borítják fel testünk eredendően enyhén lúgos belső nedveinek sav-lúg egyensúlyát.

Egyes embertársaink teste („akváriuma") már olyan mértékű egyensúlyhiányban kínlódik az elsavasodás eredményeként, hogy alig alkalmas arra, hogy sejtjeiben az életet fenntartsa. Ebben az állapotban próbálják átküzdeni magukat a mindennapokon, míg be nem következik az összeomlás. Az egyre súlyosabb egyensúlyhiányoknak („az akvárium vize rothadásának") egyértelmű jelei vannak: alkalomszerű, majd krónikussá váló testi tünetek formájában.

A testnedvek pH értéke hatást gyakorol a szervezet összes sejtjére. A belső sav-lúg arány szűk határok között változhat csak. Az emberi szervezet nem tolerálja az erős elsavasodást. Az anyagcsere folyamatok eredendően egy enyhén lúgos belső környezetben működnek egészségesen.

Az elsavasodás hatással van egész életünkre, és bármilyen betegségeteredményezhet.

Ezért azoknak, akiknek igazán fontos saját és családjuk egészsége, azoknak létfontosságú a napi lúgosítás lúgosító ételekkel és italokkal. És olyan étrendkiegészítókkel, amik segítik akváriumunk tisztántartását és ezzel egészségünk megőrzését.Sitemap
Keresőguru.hu