ingyenes webstatisztika


 VÍZ

A legfontosabb adat az Ön számára: a víz a kulcs ahhoz, hogy egészséges legyen, és ezt tartósan fenn is tartsa. Azt viszont tudnia kell, hogy a víz minősége egyre rosszabb, és további romlása várható a közeli jövőben.

Az Ön teste nagyon hasonlít szülőbolygójához: testének is, és a Föld felszínének is, a hetven százaléka víz (a véré 94 százalék). Aki nem fogyaszt tiszta vizet, az a saját szervezetét rombolja.

Optimális az lenne, ha mindenki meginna naponta legalább 4 liter jó minőségű, tiszta vizet. Ez nem is olyan sok, mint gondolná! Megfigyelték, hogy amint a test visszakapja optimális víztartalmát, annál inkább szomjazik a még több vízre.

Az éhségérzet sokszor csak a vízhiányos állapot ismérve. Könnyen előfordulhat, hogy Ön sokkal inkább szomjas, pedig éhesnek érzi magát. A lúgos kémhatású (pH 9 - 11) víz mintegy kimossa a felgyülemlett savas salakanyagokat, és a lúgosító étrend fontos kiegészítője a savak eltávolításához.

Ideális esetben  naponta, 20 testsúlykilogrammonként 1 liter tiszta vizet kellene elfogysztanunk. Tehát annak, aki 60 kg napi 3 litert, aki 80kg annak 4 litert stb. Ez elsőre szinte lehetetlennek tűnik, de a jó hír az, hogy ez a mennyiség fokozatosan, lúgosító termékek segítségével igenis elérhető és nagyon pozitív eredményeket produkál.

A csapvíz egészségtelen. A vezetékes vízbe mérgező klórt adagolnak. A palackozott, úgynevezett ásvány vízben szintén maradnak szennyezőanyagok, de mindenképpen alacsony értékűek a feldolgozás és a csomagolás következtében. A boltokban kapható ivóvizekre vonatkozó előírások nem elég szigorúak: sok ezer különféle szennyezőanyag jelenlétét megengedik.

Ezért javasoljuk tiszta, enyhén lúgos víz fogysztását.

 [Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]Sitemap
Keresőguru.hu